Novo ažuriranje Service Pack 1 (SP1) dostupno je za GstarCAD 2022! Ovaj put je eleminirano ili popravljeno 85 bugova/grešaka u trenutnoj verziji.

Najnovija verzija GstarCAD 2022 – SP1

Zahvalni smo svim korisnicima diljem svijeta koji su sudjelovali i prijavili bugove – greške koji su se pojavili u trenutnoj verziji GstarCAD – a.

GstarCAD uglavnom izdaje popravke 2x godišnje, u obliku Service Packa.

GstarCAD 2022 SP1 možete preuzeti s naše stranice u rubriki ‘DEMO preuzimanje’, koju redovito ažuriramo. Naime, svaku staru verziju zamjenjujemo ažuriranom.

Svi korisnici koji preuzmu demo verziju programa s naše stranice imat će najnoviju verziju GstarCAD – a.

Korisnici prethodne verzije mogu preuzeti novu SP1 datoteku i odabrati ‘Modify’ pri pokretanju datoteke. Zatim će se program ažurirati na SP1 ili Bild 220303.

Najnovija verzija GstarCAD 2022 – SP1

Kako biste provjerili je li vaš GstarCAD ažuriran, pokrenite program i otvorite izbornik Help -> About.

Prikazat će se vaša trenutno verzija. Ako imate Build 220303, uspješno ste ažurirali svoj GstarCAD 2022.

Najnovija verzija GstarCAD 2022 – SP1

Što donosi GstarCAD 2022 SP1?

GstarCAD 2022 SP1 ima neke nove značajke kao što su Lisp Debugger, LINESMOOTHING i Autofill – tablice s automatskim popunjavanjem kako bi prilagodba bila praktičnija.

Poboljšanja mogućnosti otvaranja i spremanja crteža i prikaza sjena uštedjet će vam puno vremena. Također je poboljšan učinak prikaza zaključavanja slojeva (Layera) i kartice Quick properties.

SP1 ima mnogo novih značajki i poboljšanja:

Autofill

Značajka Autofill omogućuje vam da automatski kreirate inkrementalne podatke povlačenjem poluge za punjenje, kao i automatsko kopiranje odabranog sadržaja istim postupkom.

List Debugger

U GstarCAD 2022 SP1, možete pokrenuti naredbu VLISP ili VLIDE za pokretanje koda Visual Studio kao ‘Lisp debugger’, gdje možete jednostavno otvarati, uređivati i ispravljati greške u Lisp aplikacijama.

LINESMOOTHING

Nova sistemska varijabla LINESMOOTHING poboljšava kvalitetu prikaza 2D objekata. Rubovi crta i zakrivljenih linija prikazuju se glatkije ako je vrijednost postavljena na 1 (za isključivanje funkcije izaberemo parametar 1).

Hidden Shade Plot

U GstarCAD 2022 SP1, sistemska varijabla DISPSILH kontrolira prikaz 3D silhueta čvrstih i površinskih objekata u Wireframe ili 2D Wireframe vizualnim stilovima kada se koristi skriveni sjenčani crtež (hidden shade plot). Također je brzina skrivene sjenčane površine znatno povećana.

 LAYLOCKFADECTL

Zaslon nakon podešavanja količine blijedosti za objekte na zaključanim slojevima uvelike je poboljšan, čineći program kompatibilnijim s glavnim CAD softverom.

Performance of Opening and Saving drawings

U GstarCAD 2022 SP1 brzina otvaranja i spremanja crteža raste za oko 10% i 16%, posebno velikih crteža.

Quick Properties

U GstarCAD 2022 SP1, prilagođena svojstva dinamičkog bloka mogu se prikazati u paleti Brza svojstva, a njihove vrijednosti također se mogu mijenjati u paleti Brza svojstva.