Spatial Manager
Spatial Manager

Spatial Manager™ za GstarCAD / AutoCAD

Tražite pristupačan, jednostavan i koristan softver za obradu prostornih podataka? Vrijeme je da upoznate Spatial Manager.

Što je Spatial Manager™?

Program je dizajniran kao dodatak za GstarCAD ili AutoCAD i nudi značajke kao što su:

 • Uvoz u AutoCAD ili GstarCAD iz Google Eartha (KML ili KMZ), OpenStreetMap (OSM ili PBF), Shapefiles (SHP), GPS, Points (različiti formati), Excel, Access, ESRI ArcInfo®, MapInfo, GML (GML ili GZ), PostGIS, SQL Server, SQLite, i još mnogo geoprostornih izvora
 • Izvoz iz AutoCAD – a ili GstarCAD – a u Google Earth (KML ili KMZ), Shapefiles (SHP), Points (različiti formati), MapInfo, PostGIS, SQL Server, SQLite, i još mnogo geoprostornih izvora
 • Transformacija koordinata nije obavezna
 • Pozadinske karte moćne i jednostavne za upotrebu
 • Pretraga lokacija
 • Funkcije terena, uključujući 3D točke iz nadmorskih visina, DTM mreže, konture itd.
 • Objavljivanje u programu Google Earth
 • Alfanumeričke tablice podataka kao AutoCAD XDATA. Upravljanje tablicama podataka i poljima. Uključeni preglednik podataka i uređivač.
 • Spremi zadatke za ponavljanje uvoza koliko god puta želite
 • Jednostavno sučelje, intuitivno i produktivno
 • Trajne licence. Platite jednom, bez povremenih naknada
 • Radi u osnovnom AutoCAD – u, ali i u: AutoCAD Map 3D, AutoCAD Civil 3D, AutoCAD Architecture i GstarCAD
Spatial Manager

Spatial Manager™ za GstarCAD

Spatial Manager™ je dostupan kao samostalni program ili kao dodatak za GstarCAD i druge CAD platforme. To je moćan CAD dodatak dizajniran za korisnike AutoCAD-a ili GstarCAD-a koji žele uvoziti, izvoziti i upravljati prostornim podacima na jednostavan, brz i jeftin način, koji uključuje mnoge opcije koje CAD programi nisu imali prije.

Dostupan je u jednostavnoj aplikaciji koja radi unutar CAD programa i omogućuje korisniku uvoz i izvoz geoprostornih podataka između CAD crteža i geoprostornih datoteka, poslužitelja podataka ili skladišta podataka, prikaz pozadinskih karata i upravljanje alfanumeričkim podacima i tablicama podataka.

Pogledajte primjer korištenja aplikacije Spatial Manager na GstarCAD 2021:

Neke prednosti korištenja Spatial Managera

1 Uvoz u AutoCAD i GstarCAD

Spatial Manager™ za AutoCAD i GstarCAD uvozi prostorne podatke u nove ili postojeće CAD crteže kao CAD objekte i proširene entitetne podatke (Extended Entity Data – EED / XDATA), koristeći snažni čarobnjak koji korisniku omogućuje da odabere sve potrebne parametre uvoza kako bi dobio diferencirane prostorne informacije u CAD crtežu.

Skupni uvoz, automatsko postavljanje slojeva, popunjavanje poligona, blokovi prema vrijednostima podataka i mapiranim atributima, označavanje, nadmorska visina, debljina ili prostorni filter samo su dio funkcionalnosti aplikacije prilikom uvoza iz prostornih datoteka, poslužitelja podataka, spremišta podataka itd. Korisnik može odabrati uvoz poligona pomoću ”MPolygon” objekata, čak i na osnovnom CAD – u.

Postoje neke napredne i moćne tehnike za ubrzavanje procesa uvoza, poput Uvoz svih izvora iz mape, sheme baze podataka ili datoteke s više tablica i druge.

”Zadaci” spremaju sve parametre i opcije procesa uvoza kako bi se ti procesi ponovili koliko puta vi to želite. Moguće je izvršiti jedan ili više ”Zadataka” odjednom.

2 Transformacija koordinata

Spatial Manager™ za GstarCAD izračunavat će geometrijske transformacije značajki u skladu s postupcima uvoza i izvoza, što će ovisiti o odabranom koordinatnom sustavu (CRS) za izvorne i ciljne podatke.

Korisnik može odabrati odgovarajuće CRS – ove iz cjelovitog CRS kataloga ili s popisa koji uključuje najnovije korištene CRS – ove.

Spatial Manager™ za AutoCAD i GstarCAD također automatski stvara novi crtež, uključujući geometrijski regenerirane objekte iz trenutnog crteža, u skladu s transformacijom između dva CRS – a.

3 Pozadinske Karte

Spatial Manager™ za GstarCAD omogućuje CAD korisnicima (od v.2008) da biraju između mnogih pozadinskih Karata od mnogih pružatelja usluga kao što su OpenStreetMap, Bing, MapBox, Ordnance Survey itd. Ove će karte poboljšati kvalitetu crteža i omogućiti korisnicima da bolje uspoređuju i provjeravaju.

Slike karte automatski se ažuriraju kada se promijeni prikaz crteža (zumiranje, pomicanje itd.), a razlučivost slika automatski se prilagođava veličini prikaza. Korisnik može definirati vlastite BG karte kako bi mogao pristupiti WMTS / WMS / TMS poslužiteljima karata, uvesti / izvesti ih i napraviti statične snimke karata.

4 Pretraga lokacija

Spatial Manager™ za GstarCAD uključuje funkcije za geografsko lociranje poštanskih adresa, ulica, susjedstva ili drugih geografskih objekata u vašim crtežima.

Omogućuje vam pristup prozoru za pretraživanje lokacija i automatski zumirajte ili umetnite geometriju odabranog mjesta.

5 Tereni

Spatial Manager™ za AutoCAD i GstarCAD omogućuje vam stvaranje i upravljanje terenima i srodnim objektima.

3D točke / blokovi odabrani u crtežu ili izrađeni od strane davatelja usluga u bilo kojem odabranom području.

2D ili 3D konture, manje i veće konture, oznake kontura, odvajanje slojeva i različiti modeli boja. Konture pridružene tablicama podataka, uključujući vrijednosti i vrstu nadmorske visine

3D modeli terena, koristeći 3D mreže ili druge CAD / BIM objekte. Automatska projekcija slike i uklapanje bilo koje pozadinske karte (unaprijed postavljene ili konfigurirane od strane korisnika) na jednom ili više terena na njihovoj stvarnoj lokaciji.

6 Objava v programu Google Earth

Spatial Manager™ za AutoCAD i GstarCAD uključuje posebnu naredbu dizajniranu za izvoz svih ili dijela objekata u vidljivim slojevima crteža i njihovih podataka u KML ili KMZ datoteku (Google Earth) jednim klikom.

Trenutna organizacija slojeva i svojstva slojeva i objekata uzima se u obzir pri stvaranju GE datoteke, a ta se datoteka može otvoriti u programu Google Earth (ako je instalirana).

7 Upravljanje strukturom podataka i izravno izdavanje podataka

Spatial Manager™ za AutoCAD i GstarCAD upravljat će alfanumeričkim podacima koji se mogu povezati s objektima u samim procesima uvoza, ali korisnici također mogu dizajnirati i uređivati strukturu koja će se koristiti za pohranu podataka. Oni mogu upravljati tablicama i poljima prema svojim potrebama.

Uz to, vrijednosti podataka mogu se mijenjati u paleti aplikacije ili putem moćne interaktivne mreže podataka, a postoje dvije naredbe za odabir objekata prema Upitima ili prema tablici u kojoj su priloženi. Kao plus, aplikacija također nudi naredbu koja omogućuje zumiranje odabranih objekata.

8 Izvori podataka korisnika

Spatial Manager™ za AutoCAD i GstarCAD uključuje UDS tehnologiju za lako povezivanje s poslužiteljima prostornih baza podataka ili pohranam podataka, kao i način na koji korisnik može definirati put do određene datoteke prostornih podataka, uključujući vlastite parametra veze.

UDS – ovi izbjegavaju unositi puno parametara veze, koje nije lako zapamtit, a pohranjeni su u korisničkim postavkama kako bi ih iskoristili u svakoj sesiji aplikacije.

9 Radi u AutoCAD – u, AutoCAD Map 3D i ostalima

Spatial Manager™ je kompatibilan s AutoCAD – om, ali i s ostalim sličnim aplikacijama kao što su GstarCAD, AutoCAD Map 3D, AutoCAD Architecture, itd.

Preuzmite GstarCAD i Spatial Manager i iskoristite probne verzije. Stupite u kontakt s nama.