U posljednje vrijeme nam se kao davatelju CAD usluga obraća sve više kupaca koji su se suočili s prijetnjama ili tužbama za odštetu od strane tvrtke AUTODESK. Uglavnom zbog nezakonitog korištenja softvera. Mnogi korisnici dobivaju i službene obavijesti, više pročitajte ovdje.

Kao ovlašteni prodavač raznog CAD/BIM softvera, želimo sve postojeće i buduće korisnike adekvatno informirati o tome kako ga koristiti, kako biste bili na sigurnoj strani zakona, te koja su Vaša prava i obveze prilikom korištenja AUTODESK programa.

Želimo da budete svjesni pravnih aspekata i potencijalnih problema koji dolaze s neusklađenim ili nezakonitim korištenjem AUTODESK softvera:

  • Pravo na provjeru:
    Korištenjem softvera AUTODESK prihvaćate ugovor o licenciji s krajnjim korisnikom (tzv. EULA) koji omogućuje AUTODESK-u provjeru usklađenosti korištenja softvera. To uključuje i pravo na pregled kod vas, uz najavu od 15 dana!
  • Optimizacija korisničkih licenci:
    Dodjela većeg broja licenci nego što je dopušteno u EULA-i ili korištenje licenci koje nisu u skladu s EULA-om može rezultirati obveznom kupnjom softvera i dodatnim drugim troškovima naknade. Pritom treba biti svjestan da AUTODESK ne tolerira niti nenamjerno nepropisno korištenje licenci.

Kako vam GstarCAD može pomoći?

Ako razmišljate o korištenju AUTODESK programa kao što je AutoCAD, možemo vam pomoći pronaći pravi izbor koji će zadovoljiti vaše profesionalne potrebe i potrebe za licenciranjem. GstarCAD je popularna zamjena za AutoCAD. Pročitajte više o nama na našem blogu. Ovisno o vašim okolnostima, savjetovat ćemo vas da odaberete pravi CAD softver

Što možete učiniti ako ste već u sudskom postupku?

Ako se nađete u sudskome postupku, savjetujemo vam da ostanete mirni. Jasno navedite sve olakotne okolnosti, pokušajte pregovarati s AUTODESK-om kako biste pronašli rješenje koje odgovara oboma.

Kao dobavljač CAD softvera, nemamo nikakvu moć da vas zaštitimo ako AUTODESK otkrije nezakonitu aktivnost licenciranja, ali možemo vam pomoći s osnovnim smjernicama i zakonskim ugovorima o licenciranju.

Kontaktirajte naš specijalizirani tim i dogovorite konzultacije, gdje ćemo precizno definirati Vaše specifične zahtjeve i potrebe.

Važno je učiniti stvari unaprijed kako kasnije ne biste imali problema.

Kao lokalni dobavljač CAD-a, predani smo pomoći vam na svakom koraku.