GstarConcrete – predstavljamo vam novo softversko rješenje u našoj ponudi. To je jedan od najboljih programa, odnosno alata za crtanje armaturnih nacrta i kompletne dokumentacije za armiranobetonske konstrukcije.

GstarConcrete se može koristiti kao dodatak u softverskom okruženju GstarCAD – a, št označi da je već dobro poznat svim CAD korisnicima i mogu ga koristiti bez dodatnog učenja.

GstarConcrete razvijen je u Italiji prije nekoliko godina, uvijek je bio dostupan za AutoCAD, a za GstarCAD je dostupan nekoliko godina.

Glavne značajke

GstarConcrete je napredni i korisni program za projektiranje betonskih konstrukcija. Osnovni, tj. najpopularniji GstarConcrete paket sadrži 3 modula.

  • STRUCTURE je modul koji vam omogućuje brzo uređivanje i crtanje geometrije AB elemenata, a posebno je pogodan za izradu planova oplate.
  • REINFORCEMENT je modul koji omogućuje crtanje armaturnih šipki, mreži i ostale armature na inovativan i brz način bez geometrijskih ograničenja.
  • UTILITY je modul koji omogućuje izračun materiala, automatizaciju presjeka i numeriranje elemenata.

Ovi se moduli mogu kupiti zasebno ili u paketu, što je cjenovno pristupačnije.

GstarConcrete je jednostavan i učinkovit alat koji pruža sve što je dizajneru potrebno. GstarConcrete se smatra jednostavnijom, učinkovitijom i jeftinijom alternativom ArmCAD – u. Tablice se mogu napraviti za armaturu, količinu betona i elemente. Izgled tablica možemo prilagoditi našim potrebama i propisima.

Korisnici ističu sljedeće korisne značajke programa:

  • Nacrti se parametriziraju, na primjer, ako promijenite kotu duljine šipke, ta se šipka ili element mijenja prema vrijednosti broja koji ste unijeli. Drugi primjer je ako promijenite duljinu betonskog elementa, armatura se mijenja prema dimenzijama elementa i obrnuto. Isto vrijedi i za inventar materiala.
  • Dostupne su brojne inteligentne funkcije, poput AutoDetect, gdje program sam otkriva poligone i automatski dizajnira armaturne šipke u skladu s tim.
  • Program može komunicirati s programima koji koriste konačne elemente (statika), razultati izračuna i analiza mogu se prenijeti putem XML datoteke.
  • Pri korištenju dodatka GstarConcrete, možete stvoriti automatske presjeke pomoću crte na tlocrtu građevinske konstrukcije. Presjeci su asocijativni, što znači da su promjene vidljive u svim pogledima.
  • Povezivanje programa sa strojevima za izradu čelika za armiranje.
  • S obzirom na njegovu jednostavnost i cijenu, program nudi dosta toga, a mnogi ga uspoređuju s BIM planiranjem.

GstarConcrete – Crtanje armature u GstarCAD-u!

Podrška

Podrška za program GstarConcrete je revolucionarna i razvija se iz dana u dan, a korisnicima je dostupna već klikom na zeleni gumb smješten u programu. Podrška je trenutno dostupna na talijanskom i engleskom, a uskoro će biti dostupna i na slovenskom. Dostupno je i puno snimaka koji se trenutno snimljeni na slovenskom jeziku.

Program je jednostavan, ali u svakom slučaju postoji tim s dugogodišnjim iskustvom koji se vam na daljinu povezati na vaše računalo i otkloniti probleme.

Preuzmite demo verziju GstarConcrete odmah!

Ako već imate GstarCAD (radi i na demo verziji), možete nas kontaktirati kako bismo vam napravili demo licencu – besplatnu probnu verziju za GstarConcrete. U izradi su i video tutorijali za upotrebu GstarConcretea. U slučaju da želite pomoć u korištenju ili savjet, uvijek nas možete kontaktirati.