GstarCAD Standard ili GstarCAD Professional? Koji je prikladan za vas? Razlika između GstarCAD Standard i GstarCAD Professional je uglavnom u 3D CAD funkcijama. Profesionalna verzija ima više značajki i mogućnosti za 3D modeliranje i uređivanje, kao što su ACIS modeliranje, dinamički blokovi, solprof, solview, soldraw.

Standardna verzija ima osnovne funkcije za 2D crtanje, kao što su podrška za datoteke, centar za dizajn, uređivanje teksta, slojevi, šrafure. Standardna verzija može biti dovoljna za vaše potrebe ako ne koristite alate za 3D uređivanje i modeliranje.

Evo nekih prednosti GstarCAD Professional verzije:

3D alati za modeliranje

GstarCAD Professional omogućuje vam izradu 3D modela, ACIS modeliranje i uređivanje, renderiranje, uređivanje ”solida” itd. GstarCAD Professional omogućuje vam korištenje naredbi kao što su: POLYSOLID, PLANESURF, SURFOFFSET, CONVTOMEST, CONVTOSOLID, CONVTOSURFACE, CONVTONURBS. Nudi vam korištenje Section Plane, Flatshot itd.

Imajte na umu da vam GstarCAD Standard omogućuje pregled 3D modela i oblaka točaka.

REGION naredba

GstarCAD Professional podržava naredbu REGION. Naredba REGION koristi se za pretvaranje zatvorenih objekata kao što su polilinije, poligoni, krugovi, elipse i zatvoreni spojevi u dvodimenzionalno područje. Nakon što stvorite REGION, možete je modificirati pomoću različitih trodimenzionalnih alata.

Naredbi REGION možete pristupiti iz izbornika: Home > Draw >Region ili unosom naredbe: Također možete koristiti naredbu SHADE da biste vidjeli razliku između region-a i običnog objekta

MASSPROP naredba

MASSPROP je naredba uključena u GstarCAD Professional koja izračunava i prikazuje svojstva odabranih područja ili 3D tijela. Svojstva uključuju površinu, perimetar, volumen, težište, momente tromosti, produkte tromosti, radijuse kružnog kretanja, glavne momente itd. Možete koristiti MASSPROP za analizu fizičkih karakteristika vaših objekata.

Dynamic Block Create/Insert/View/Edit

GstarCAD Professional omogućuje vam potpuno stvaranje, uređivanje i pregled dinamičkih blokova. Dinamički blokovi su blokovi koji mogu promijeniti svoj izgled i ponašanje na temelju parametara i radnji koje definirate u uređivaču blokova. Dinamički blokovi mogu vam pomoći uštedjeti vrijeme, smanjiti veličinu datoteke i stvoriti fleksibilnije dizajne.

Preuzmite usporedbu tekstova

Za detaljniju usporedbu Standard i Professional verzije možete preuzeti PDF datoteku.

Isprobajte GstarCAD besplatno!

Uvjerite se sami kako vam naš softver može pomoći s besplatnim probnim razdobljem! Preuzmite GstarCAD i koristite ga 30 dana besplatno.