GstarCAD 2024 vam omogućuje uvoz 3D datoteka kao što su STEP i IGES! GstarCAD dodatno povećava operativnu učinkovitost i poboljšava korisničko iskustvo s optimiziranom brzinom i kvalitetom, proširenom API kompatibilnošću, nadograđenim dinamičkim alatima za unos i prilagodljivim pogledima.

Jedna od sjajnih novih značajki GstarCAD programa je mogućnost uvoza STEP / IGES datoteka. Pročitajte više o tome što je novo u GstarCAD 2024.

Što je STEP datoteka?

STEP datoteka je 3D model koji može pohraniti kompletne podatke 3D objekta, kao što su njegov oblik, boja, tekstura i materijal. STEP je kratica za Standard for Product Data Interchange i ISO je standardni format koji se može koristiti u različitim programima za računalno potpomognuto projektiranje (CAD). STEP datoteke naširoko se koriste za dijeljenje, uređivanje i ispis 3D modela na različitim platformama i softverima.

STEP (Standard for the Exchange of Product Model Data) međunarodna je norma koju je uspostavila Međunarodna organizacija za standardizaciju (ISO) koja definira kako se informacije o proizvodu predstavljaju i razmjenjuju tijekom cijelog životnog ciklusa proizvoda. Formati datoteka uključuju .step, .stp i .ste.

Što je IGES datoteka?

IGES datoteka je podatkovna datoteka koja se koristi za razmjenu informacija o 2D ili 3D dizajnu između različitih programa za računalno potpomognuto projektiranje (CAD). Skraćenica za Initial Graphics Interchange Specification i standardni je format koji pohranjuje informacije u tekstualnom ASCII formatu. IGES datoteka može pohraniti različite vrste informacija o modelu, kao što su podaci o površini, podaci o žičanim okvirima ili dijagrami strujnog kruga. Često ga koriste inženjeri i projektanti za izradu tehničkih crteža, planova i modela.

IGES (The Initial Graphics Exchange Specification) je generički ANSI standard za razmjenu informacija temeljen na CAD (Computer-Aided Design) i CAM (Computer-Aided Manufacturing) sustavima. Formati datoteka uključuju .igs ili .iges.

GstarCAD 2024 podržava uvoz datotekaSTEP/IGES, što poboljšava izvedbu naše platforme za podatke 3D modela.

GstarCAD 2024 IGES/STEP instalacija

Zatvorite softver GstarCAD 2024 prije instaliranja paketa GstarCAD IGES/STEP. Čarobnjak za instalaciju GstarCAD IGES/STEP vodit će korisnika do potpune i uspješne instalacije softvera u operacijskom sustavu.

GstarCAD 2024: Kako uvoziti STEP datoteke?

Kako uvoziti STEP datoteke u GstarCAD?

Možda ćete htjeti uvesti STEP datoteku u svoj CAD softver iz više razloga. STEP je datoteka 3D modela koja može pohraniti kompletne podatke 3D objekta, kao što su njegov oblik, boja, tekstura i materijal.

STEP datoteka je kompatibilna s raznim CAD alatima i softverima, što olakšava dijeljenje i uređivanje. Datoteka STEP također je precizna jer koristi matematički prikaz krivulja poznatih kao NURBS za precizno pohranjivanje podataka. Također može čitati i spremati cijele 3D modele.

STEP datoteka se može prilagoditi i koristiti u različite svrhe kao što su vizualizacija, simulacija, analiza ili proizvodnja. Uvoz STEP datoteke u CAD softver može vam pomoći da poboljšate tijek rada i kvalitetu dizajna.

Kako uvesti STEP datoteke? Nakon instaliranja dodatka, pokrenite GstarCAD i otvorite STEP ili IGES modele slijedeći jedan od ovih koraka:

  • Odaberite STEP/IGES s padajućeg popisa vrste datoteke i odaberite ‘Otvori’
  • Ili upišite STPIMPORT/IGSIMPORT za otvaranje STEP/IGES datoteka
  • Također možete kliknuti ‘Uvezi’ za uvoz STEP/IGES datoteka u vaš projekt

Instalirajte GstarCAD 2024 besplatno!

Kontaktirajte nas za više informacija, a preporučamo i preuzimanje nove probne verzije. Morate zasebno instalirati dodatak STEP / IGES, instalacijska datoteka nalazi se na našoj web stranici. Ovaj dodatak je inače besplatan i pripada svim korisnicima nove verzije GstarCAD 2024.