Pretvorba PDF u DWG datoteku vrlo je jednostavna! Ali morate to učiniti na pravi način. Pročitajte ovaj post na blogu i naučite kako s lakoćom ispravno pretvoriti PDF u DWG! Postoji mnogo načina za to, neki su dobri, a neki loši. Analizirajmo ih.

Što je PDF u DWG konverter?

PDF u DWG softver je specijalizirani alat za pretvaranje datoteka iz Portable Document Format (PDF) u format datoteke crteža (DWG). Korisnicima omogućuje jednostavno pretvaranje PDF crteža u format kompatibilan s CAD-om za korištenje u inženjerstvu i drugim tehničkim disciplinama.

Konverter PDF-a u DWG moćan je alat koji korisnicima omogućuje brzo i precizno pretvaranje PDF crteža u DWG format. To je izvrstan izbor za korisnike koji trebaju brzo pretvoriti crteže koje su izradili u PDF formatu u CAD-kompatibilni format. Nakon što se PDF pretvori, korisnik može otvoriti i urediti crtež u bilo kojem CAD softveru.

Još jedna velika značajka softvera je njegova mogućnost skupne pretvorbe. Korisnicima omogućuje brzo pretvaranje više PDF-ova u DWG format u jednom potezu. Ovo je posebno korisno za korisnike koji trebaju brzo pretvoriti veliki broj crteža u DWG format.

Konverter PDF u DWG također nudi niz dodatnih značajki koje ga čine odličnim izborom za korisnike koji trebaju brzo i precizno pretvoriti PDF crteže u DWG format. Na primjer, nudi napredne opcije kao što je mogućnost odabira izlazne veličine konvertirane datoteke i mogućnost odabira boje izlazne datoteke. Za one koji trebaju brzo pretvoriti velike serije crteža u DWG format, softver je idealan izbor.

Postoji li dobar besplatni PDF u DWG konverter?

Postoji mnogo načina za pretvaranje PDF-a u DWG! No, nažalost, nema mnogo pouzdanih načina za pretvaranje vaših crteža. Postoje neka online rješenja za pretvaranje PDF-a u DWG, ali kvaliteta konverzije jednostavno nije dobra.

Imajte na umu da se samo ‘vektorski’ PDF-ovi mogu pretvoriti u DWG. Rasterske slike (skenirani dokumenti itd.) ne mogu se pretvoriti u DWG.

Nedostaci besplatnih online rješenja za pretvaranje PDF-a u DWG?

  • Tekstovi i fontovi nisu ispravno prevedeni
  • Linije su deformirane i nisu pravilno pretvorene
  • Nema opcija za uređivanje crteža
  • Boje i postavke debljine linija se ne pretvaraju
  • Problemi s solid objektima

Evo nekoliko primjera PDF-ova pretvorenih različitim metodama:

PDF u DWG konverter - Kako pretvoriti CAD datoteke

Pretvoreno u DWG pomoću GstarCAD

PDF u DWG konverter - Kako pretvoriti CAD datoteke

Pretvoreno u DWG pomoću Online converter 1

PDF u DWG konverter - Kako pretvoriti CAD datoteke

Pretvoreno u DWG pomoću Online converter 2

Ova ‘one-click’ rješenja čine se predobrima da bi bila istinita. Rezultati nisu nimalo dobri. Nedostatak online konverzije je i to što nemate nikakve parametre niti kontrolu nad postavkama konverzije. Čini se da svi online konverteri rade na isti način.

Dakle, bolje rješenje za pretvaranje PDF u DWG datoteke je korištenje GstarCAD programa. Ima integrirani pretvarač PDF-a u DWG i dostupan je besplatno. Možete preuzeti probnu verziju GstarCAD-a i koristiti je besplatno (30 dana). GstarCAD je besplatan 30 dana, nakon toga možete koristiti softver kao “DWG preglednik” ili kupiti punu trajnu licencu za GstarCAD.

Korištenje CAD softvera za takvu pretvorbu je idealno jer vam također nudi opcije za uređivanje DWG / DXF crteža nakon pretvorbe, što je često potrebno.

GstarCAD jednostavno pretvara PDF u DWG s nekoliko klikova. Rezultat je dobar, a linije, boje, slojevi, fontovi itd. sačuvani su u procesu pretvorbe.

PDF u DWG konverter - Kako pretvoriti CAD datoteke

Tutorial – Kako pretvoriti PDF u DWG?

Ovdje možete vidjeti kako brzo i jednostavno možete pretvoriti svoje PDF crteže u DWG ili DXF. Naučite kako pravilno pretvoriti PDF u DWG crteže pomoću ovog kratkog vodiča s našeg YouTube kanala:

PDF u DWG konverter – beplsatno preuzimanje

Ako tražite pouzdan, besplatan PDF u DWG konverter za preuzimanje, imate sreće. Konverter PDF u DWG dostupan je besplatno i omogućuje brzo i jednostavno pretvaranje PDF datoteka u AutoCAD DWG format. Pretvorbom PDF-a u DWG možete ih otvoriti u raznim CAD programima za uređivanje, mjerenje i rukovanje datotekom.

Korištenje PDF u DWG konvertera pojednostavljuje postupak pretvaranja PDF-a u DWG datoteke. Softver automatski otkriva slojeve i objekte u PDF datoteci i pretvara ih u odgovarajuće slojeve i objekte u DWG datoteci. Također održava debljine linija, boje i ispune, osiguravajući da rezultirajuća DWG datoteka izgleda baš kao PDF.

Još jedna sjajna stvar kod preuzimanja PDF u DWG konvertera je to što je jednostavan za korištenje. Sve što trebate učiniti je odabrati PDF datoteku koju želite pretvoriti, a softver će učiniti ostalo. Također će pretvoriti više datoteka odjednom, što ga čini izvrsnim alatom za skupnu konverziju PDF-a u DWG.

Najbolji dio je što je PDF u DWG konverter dostupan besplatno. Možete preuzeti probnu verziju GstarCAD-a i koristiti je besplatno (30 dana). GstarCAD je besplatan 30 dana, nakon toga možete koristiti softver kao “DWG preglednik”

Nakon što preuzmete svoju besplatnu probnu verziju GstarCAD softvera, spremni ste za početak pretvaranja PDF u DWG datoteke pomoću ovog besplatnog rješenja.