Dobra novost za korisnike “Spatial Managera za GstarCAD”, izdana je verzija Spatial Manager 6.3 s novim značajkama i poboljšanjima, kao i potpunom kompatibilnošću s GstarCAD 2021!

Već smo spomenuli aplikaciju Spatial Manager, koja je izvrsno jeftino rješenje za obradu geodetskih crteža i obradu prostornih podataka. Jednostavan je i pristupačan dodatak za sve CAD platforme.

Transformacija crteža Koordinatni referentni sistem (CRS)

Funkcija SPMTRANSFORMCRS potpuno je redizajnirana kako bi poboljšala svoju učinkovitost. Uz to, postupak više ne započinje s praznim predloškom, već je transformirani crtež točna kopija originala, ali ponovno izračunava svu geometriju objekata. Sada se prilikom transformiranja DXF – a nastali crtež sprema kao DXF, a ne kao DWG..

Pročitajte više o tome

Objavljen je Spatial Manager 6.3 !

Uvoz / Izvoz

Dodan je novi alat koji omogućuje izravni izvoz iz jednog izvora podataka u drugi, bez potrebe za prethodnim uvozom u crtež da biste ga kasnije izveli (exportali).

Ovaj se alat može pronaći u izvoru podataka i kontekstualnim menijim u glavnoj paleti.

Pročitajte više o tome

Objavljen je Spatial Manager 6.3 !

Poboljšan je odabir datoteke u procesima Uvoz / Izvoz i dodana su nova unaprijed postavljena mjesta, nove ikone itd. Pročitajte više o tome

Sada je moguće upravljati resursima i pristupima, stvarati prečace i izvore korisničkih podataka (UDS) itd. direktno iz prozora Uvoz i izvoz. Da biste to učinili, nije potrebno vratiti se na glavnu paletu aplikacija.

Pročitajte više o tome

Sada, ako se prilikom uvoza tablice ili uvoza svih tablica s bilo kojeg WFS poslužitelja aktivira opcija ”Uvezi samo značajke u trenutnom prikazu”, prikaz elemenata s poslužitelja filtrirat će se i preuzeti samo oni koji odgovaraju tom filteru (velika ušteda vremena i brža izvedba).

Zadani parameti ASCII pružatelja podataka izmijenjeni su tako da je sada separator zarez, a decimalni razdjelnik je točka (standard u većini industrija).

Pružatelj podataka KML/KMZ ažurira se kako bi omogućio čitanje elemenata koji pripadaju prilagođenim shemama.

Uključena je automatizacija stvaranja nepostojeće mape prilikom izvršavanja definiranog zadatka Izvoz u tu mapu.

Objavljen je Spatial Manager 6.3 !

Dinamičke pozadinske karte

Možete pronaći novu opciju Ignoriraj ili Obrni orijentaciju koordinatnih osi za pozadinske karte WMS – a i WMTS – a. To dodaje veću kompatibilnost s nekim poslužiteljima. Pročitajte više o tome

Poboljšana je metoda preuzimanja slika prilikom snimanja bilo koje pozadinske karte.

Koordinatni sistemi

EPSG tablica (CRS – ovi i drugi objekti) ažurirane su na verziju 10.003

Napomena: Neke funkcije dostupne su samo u standardnim ili profesionalnim izdanjima.

Slobodno preuzmite novu verziju i isprobajte ju odmah!